VM:n digitaalinenkunta.fi-sivusto avuksi kunnille

Valtiovarainministeriö on 24.1. avannut kaikille kunnille suunnatun verkkosivuston digitaalinenkunta.fi. Sivuston avulla kunnat voivat muun muassa arvioida omaa digitaalisuuttaan.

Digitaalinenkunta.fi-sivustolle on rakennettu kaksi kunnille suunniteltua työkalua. Kunnan digitalisaation arviointityökalun avulla voidaan tunnistaa, kuinka hyvin kunta hyödyntää markkinoilla olevia sähköisiä tai digitaalisia ratkaisuja kunnan ulkoisten ja sisäisten palveluiden tuotannossa. Sen avulla saa kuvan kunnan digitalisaatioasteesta eri palveluprosesseissa. Verkkosivu kokoaa yhteenvedot kuntien täyttämistä tiedoista. Digitalisaation hyötykartoituksen avulla voidaan puolestaan tunnistaa kunnan palveluiden ja prosessien digitalisaatiosta saavutettavaa säästöpotentiaalia.

Työkaluja pääsee käyttämään digitaalinenkunta.fi-verkkosivuille kirjautumalla. Niitä voi myös kokeilla ilman kirjautumista. Kunnille on toimitettu kirjaamoihin kuntakohtaiset tunnukset, jolloin palveluun täytetyt tiedot voidaan tallentaa ja julkaista.

Avattu verkkosivu on osa valtiovarainministeriön digikuntakokeilu-ohjelmaa. Ohjelman tukiryhmässä ovat Kuntaliitosta mukana kehityspäällikkö Outi Lehmijoki ja varajäsenenä projektipäällikkö Elisa Kettunen.

Lisätietoja myös VM:n verkkosivuilta: http://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/digitaalinenkunta-fi-sivusto-a…

 

Read more about the same topics